25.000 Ft felett a szállítás ingyenes

Milyen eszközeink vannak ma az őszülés ellen?

Az őszüléstől történő megszabadulásnak többféle módja van.

Az ősz haj nem csak az időskor jele. Az őszülés első jelei akár már húsz éves korban is jelentkezhetnek. Az őszülésnek leggyakrabban genetikai oka van, de a túlzott stressz, betegség vagy bizonyos gyógyszerek jelentősen felgyorsíthatják a folyamatot. Bár az ősz árnyalata divatos tendencia volt a tavalyi szezonban, a legtöbb ember inkább elrejtené ősz hajszálait. Nézze meg velünk a lehetőségeket.

Hajfestés – Professzionális vagy otthoni festés

Az ősz haj festése nem mindig sikerül pont úgy, mint ahogyan szerettük volna. Az eredmény nagyban függ a fodrász ügyességétől, az eredeti hajszíntől, az újonnan kiválasztott színárnyalattól, a színező termék és a haj minőségétől is. Például a sötét haj mindig bonyolultabb, mint a szőke, ahol az ősz nem olyan észrevehető, ahol még a korai őszülés sem annyira zavaró. Ha az otthoni festés útját választja, amely lényegesen olcsóbb, ne feledje, hogy az otthon alkalmazott hajfestékek összetétele és minősége eltér a professzionális hajfestékektől. Gyakori használatuk károsíthatja a hajat és bizonyos esetekben allergiás reakciókat is válthat ki a fejbőrön.

Világosítás és fehérítés

Az egyik módja az ősz árnyalat megszüntetésének a hajban, ha világosabb színű hajra vált. Bár a világosabb színre történő fokozatos váltás nem oldja meg teljesen a problémát, de minden bizonnyal enyhíti azt. A haj gyakori világosítása továbbra is magában hordozza a hajminőség romlásának veszélyét, a száraz hajvégeket, valamint azt is, hogy nem fogja jól érezni magát, mert a világosabb árnyalat nem illik a bőre fototípusának. Mindenesetre, ne gyötörje magát otthon, mindig bízza magát szakértőre. A professzionális világosító termékek nemcsak jelentősen jobb minőségűek, de általuk könnyebben el lehet érni a kívánt árnyalatot is.

Készítmények az őszülő lenövések azonnali lefedésére

Manapság sokféle spray és szinezőceruza kapható a piacon, amelyek azonnal elfedik az ősz lenövéseket. Ezeknek a termékeknek a titka azok a színpigmentek, amelyek tökéletesen tapadnak a hajhoz, és biztonságosan eltakarják az őszülést.
Alkalmazásuk nagyon egyszerű és a haj azonnal szép lesz. Használatuk azonban meglehetősen macerás és ugyanazon kellemetlen tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a hagyományos hajfestékek. A spray a használat közben pedig könnyen nem kívánt felületekre is szóródhat (arc, ruházat).

Termékek a hajtő maszkolásához, az ősz, és az eredeti szín helyreállításához:

L´Oréal Professionnel Hair Touch Up (első)

Gyorsan és könnyen elrejti az ősz hajszálakat. A spray nem hoz létre mesterséges színátmenetet, azonnal kiszárad, és a haj könnyen mosható.

Schwarzkopf Professional IGORA hajfesték (második)

Kizárólag professzionális felhasználásra, lágy tónusú színezésre. Az alkoholt és ammóniát nem tartalmazó receptnek köszönhetően védi a hajat a károsodástól.

Syoss Root Retoucher Brown lenövések elleni spray (harmadik)

Minden semleges, hideg és enyhén meleg árnyalathoz alkalmas, világosbarna és közepesen barna.

GR-7 tonik az eredeti hajszín helyreállításához (negyedik)

A hatóanyagok és gyógynövénykivonatok, a bojtorján és a zsurló keveréke aktiválja a melanin termelést a szőrtüszőkben, amely a hajszínért felelős anyag és amelynek hiánya okozza az őszülést. A tonik alkalmas arra, hogy természetes módon festés nélkül szüntessük meg az ősz hajszálakat.

gr-7 őszülés elleni tonik hatása

Hogyan állítja vissza az eredeti hajszínt?

Bár hihetetlenül hangzik, olyan terméket fejlesztettek ki, amellyel visszaállíthatjuk hajunk eredeti színét, és visszafordíthatjuk az őszülés folyamatát. Ennek a termékeknek köszönhetően nem kell többé rettegnünk az őszüléstől, hiszen teljesen megszabadulhatunk tőle.

A hajhagymában termelődő melanin az, ami felelős a haj színéért.

Ez a készítmény gyógynövények (a bojtorján és a zsurló keveréke) és más hatóanyagok keverékét tartalmazza, amely stimulálja a hajhagymát és aktiválja a melanin termelését. Ennek köszönhetően fokozatosan visszatér az eredeti hajszín, az őszülés jelei megszűnnek.

Hátránya, hogy nincs azonnali hatása, így az eredmény nem azonnal látható, mint a festékek vagy a színezést elősegítő készítmények esetében. A kívánt eredményt fokozatosan érjük el, de az eredmény határozottan megéri az erőfeszítést.

Kosár